1. Home
  2. TEKNİK HARÇLAR
  3. FIXGROUT EPO T Nedir? Nasıl Kullanılır?

FIXGROUT EPO T Nedir? Nasıl Kullanılır?

FIXGROUT EPO T

Nedir?

FIXGROUT EPO T, epoksi esaslı, solventsiz, üç bileşenli, özel gradasyonlu kuvars agrega içeren ve tiksotropik özellikte olan yüksek mukavemetli bir grout harcıdır.

Kullanım alanları nerelerdir?

FIXGROUT EPO T, çok ağır makina montajlarında, yüksek dinamik yüklere maruz kalacak makine temellerinde, köprü mesnetlerinde, çelik kolonların temele sabitlenmesinde, yapılarda ve döşemelerde, bulunan geniş çatlakların onarımında, beton, taş, metal gibi farklı malzemelerin yapıştırılmasında, düşey yüzeylere filiz ekiminde ya da donatının ankraj ve montajında yapıştırıcı olarak kullanılır.

Avantajları nelerdir?

FIXGROUT EPO T, düşeyde akma ve kayma yapmaz, astar gerektirmez, kimyasal dayanımı yüksektir, yüksek basınç, eğilme ve çekme dayanımına sahiptir. Eski ve yeni betonlara mükemmel aderans sağlar, solvent içermez.

Basınç mukavemet değerleri nedir?

FIXGROUT EPO T’nin 1 günlük basınç mukavemeti değeri 40 N/mm², 28 günlük basınç mukavemeti değeri 65 N/mm²’dir.

Kapta kalma süresi ne kadardır?

FIXGROUT EPO T’nin kapta kalma süresi 30 dakikadır.

Uygulanacak yüzeylerde hazırlık nasıl yapılır?

Uygulama yapılacak betonun en az 225 kg/cm² basınç mukavemetinde olması, 28 gün kürlenmesi ve bu süre içinde en çok %5 nem içermesi gereklidir. Yüzey kir, toz, yağ, kür malzemeleri, boya, kalkmış, ayrılmış ve iyi tutunmayan parçacıklardan tamamen temizlenmelidir. Metal yüzeyler ayrıca pastan arındırılmalıdır.

Nasıl uygulanır?

Paketler bölünmeden ve karışım oranları değiştirilmeden kullanılmalıdır. B komponenti A bileşenine eklenerek homojen bir karışım elde edinceye kadar matkap ile 3-5 dakika karıştırılır. Daha sonra C bileşeni eklenerek, homojen bir karışım için 3-5 dakika daha karıştırılmalıdır.

Malzeme spatula veya mala ile hazırlanan yüzeye tatbik edilmelidir. Minimum uygulama kalınlığı 7 mm, maksimum uygulama kalınlığı tek katta 30 mm’yi geçmemelidir.

İlgili Bilgiler: